top of page
Ofte stilte spørsmål

Hva legger krematoriet i uttrykket en verdig avslutning?

Vårt mål er at alle dyreeiere i Nord-Norge skal ha tilgang på en verdig avslutning etter den siste reise. For oss betyr det at vi som eiere av kjæledyr slipper å overlate dyret til for eksempel avfallsforbrenning eller til gjenvinning av protein/fett. 

Vi ser på oss selv som et begravelsesbyrå for dyr og tilstreber at våre kunder skal bli tatt imot på en respektfull måte. 

Hvor mye koster kremering?

Våre veiledende priser finner du i nettbutikken her. Vær oppmerksom på at prisene ved bestilling hos veterinær kan avvike noe fra disse. Sjekk derfor nøyaktig pris hos din veterinær. Pris ved oppmøte på krematoriet inkluderer noen administrasjonskostnader.

Hvordan bestiller jeg kremering?

De aller fleste bestiller kremering gjennom våre samarbeidsklinikker. Bestilling i vår nettbutikk er forbeholdt disse klinikkene. Klinikken vil ordne med alt det praktiske knyttet til en bestilling. Hvis du selv skulle ønske å levere din følgesvenn etter den siste reise, må du avtale en tid med oss på forhånd.

Kremeres mitt dyr alene?

Alle dyr, både hamstere og store hunder, som skal kremeres separat er helt alene under kremeringsprosessen. Felles kremering innebærer at ditt dyr ligger samtidig med flere andre dyr i ovnen.

Hvordan kan jeg vite at det er aske fra mitt dyr jeg får tilbake?

Alle dyr som sendes til oss for kremering er til enhver tid i prosessen merket med en ordrebekreftelse. Denne bekreftelsen inneholder blant annet et unikt ordrenummer, hvilken veterinær som bestiller og navn på eier. 

Vårt system er basert på tillit. Både vi og dyreklinikkene har som viktigste oppgave at alle dyrene er riktig merket.

Hvor lenge må jeg vente til jeg får asken av dyret mitt levert?

Tiden det tar fra din følgesvenn overlates hos veterinæren til det ankommer oss varierer veldig fra klinikk til klinikk. Spør din veterinær om dette før du forlater ditt dyr. Dyrene kremeres som regel innen noen få dager etter ankomst på krematoriet. Tidspunkt for levering av urne med aske hos veterinær eller deg direkte, skjer ca. 2 uker etter kremering.

Vi tilbyr samme-dag-service, mot en ekstra kostnad, for de som leverer sitt kjæledyr selv hos oss.

Hvor lenge må jeg vente til jeg får askesmykke levert?

Askesmykker av metall fylles ved krematoriet og returneres sammen med urna. Glass- og porselenssmykkene produseres i Danmark og har normalt en ventetid på 4-6 uker etter kremering.

bottom of page